• מקים עסק וצריך הלוואה?
• רוצה למנף עסק קיים?
• מחפש הלוואות לעסקים בתנאים סופר אטרקטיביים?
אם אתה בעל עסק ואתה עומד בפני גיוס הלוואה לעסק שלך, רצוי לתכנן נכון את מסלול ההלוואה הנבחר בדרך הטובה ביותר. התכנון צריך לקחת בחשבון השפעות לטווח הקרוב והרחוק ולהגדיר במדויק את יעדיה של ההלוואה ואת קצב ההחזר שלה כדי להוציא את המיטב מעצם נטילת ההלוואה.
הלוואות לעסקים – מקבץ טיפים
• טיפ 1 – הגדר במדויק את מטרת ההלוואה. כשאתה עתיד לקחת הלוואה לעסק חדש או קיים, שים לב שיש להלוואה הזו השפעה חיובית על התפתחות העסק. אם לדוגמא, אתה חקלאי ואתה צריך לקחת הלוואה כדי לקנות כלי חדש לשיפור יכולותיך בקטיף – מצוין! אך אם אתה לוקח הלוואה עסקית כדי לקנות ג'יפ משפחתי חדש או עבור חופשה, תחשוב על זה שוב. הלוואות לעסקים יחזירו את עצמן בעתיד, רק במידה וכספי האשראי ישמשו להגדלת כושר הייצור או הגעה ללקוחות חדשים.
• טיפ 2 – לא לתת לחוב לצמוח מהר מההכנסה – כדי להבין את תזרים המזומנים העתידי של העסק, חשוב לבנות תכנית עסקית. בניית תוכנית עסקית אינה תהליך מסובך מדי. בונים טבלה מסודרת עם כל ההוצאות וההכנסות של העסק. מתוך התכנית העסקית שלך תוכל להבין את קצב הצמיחה של העסק מחישוב ההוצאות כנגד ההכנסות. הלוואות לעסקים הם כלי מצוין למינוף העסק ואם אתה בעניין של להתפתח, אתה צריך הלוואה כזו. כשתכניס את ההוצאות על ההלוואה לעומת התועלת שלה תוכל למדוד האם ההכנסה העתידית הצפויה גדולה יותר מסך החזר הריבית וההלוואה שלקחת. שמור על איזון בין קצב ההכנסות לקצב ההוצאות מבלי להגיע למצב שההוצאות על הלוואה והוצאות נוספות על העסק צומחות מהר מההכנסות. בחישוב פשוט, מדובר בדרך לכישלון.
• טיפ 3 – עסק חדש? קבל תנופה! – הלוואה לעסק חדש זה כלי מינוף איכותי מאד. עסקים חדשים רבים נוטים לחשוש מנטילת הלוואה לבניית העסק ובכך מושכים את בניית העסק לזמן רב מדי או בונים "יסודות" רעועים. עוד בשלבי פתיחת העסק, תשקיע נכון את הכסף ובכך תגדיל את נפח ההכנסות שלך מהר יותר.
• טיפ 4 – תבחר נכון – אחרי שהבנת את המשמעות של הלוואה לעסק חדש והלוואות לעסקים ככלי מצוין לפיתוח עסקי, כדאי לחפש חברה שתיתן לך את התנאים האופטימליים לכך. בהתאם לכל הדגשים שבתכנית שלך, תבחר חברה שנותנת לך את תנאי ההחזר הנוחים ביותר והריבית המשתלמת ביותר. גופים רבים יכולים לתת הלוואה לעסק חדש, הלוואות לכל מטרה ועוד: חברות מימון , בתי השקעות, גופים פרטיים המאושרים על ידי בנק ישראל, חברות אשראי ועוד. לכל חברה יש תנאים אחרים למתן הלוואות. סקר שוק פשוט יכול לחסוך אלפי שקלים!
מה גודל ההלוואה האופטימלי עבורך?
כמו שנאמר בטיפים הנ"ל, בניית תכנית עסקית נותנת תמונה מצוינת על מצב העסק וצמיחתו. אתה צריך למדוד בהתאם לצרכים האישיים שלך אם אתה צריך הלוואה גדולה כדי להקים את העסק או הלוואה קטנה כדי לסגור חוב קטן שמציק. תכנון נכון של הלוואה הוא ההבדל בין פיתוח עסקי ומעבר מעסק "קטן" לעסק צומח וגדל לבין עסק שמועד לכישלון. אל תחשוש מלקיחת הלוואה לעסק חדש, גם אתה רק בהקמה! פשוט היצמד לתכנית שלך ותעמוד ביעדים שהגדרת לעצמך בכדי שההלוואה תהיה האפקטיבית ביותר עבורך.